Schoolverlaters beginnen bij TriFinance met twee weken opleiding

Plezier en ernst in La Roche-en-Ardenne

Het weer was schitterend midden februari in het Waalse La Roche-en-Ardenne. Zestien Me inc.®’ers aan het begin van hun carrière, wisselden er plezier met ernst af. TriFinance trekt elke keer opnieuw twee weken uit om zijn nieuwste lichting schoolverlaters op weg te helpen. Het zoveelste bewijs dat de mensen die met ons werken, op de eerste plaats komen.

De hemel was azuurblauw en het kwik klom naar meer dan 15 graden, een record voor de tijd van het jaar. En de sfeer kon al niet stuk in Vecmont, een piepkleine deelgemeente van La Roche-en-Ardenne diep in Wallonië. De plek is een begrip bij TriFinance België, want elk jaar is het er feest voor de jongste nieuwkomers in de organisatie, de Young Hub. Naast cursussen in diverse disciplines op locatie in de kantoren van het bedrijf, maken ze op een tweedaagse in Vecmont op een heel ontspannen manier kennis met leaders van de organisatie. Iets waar ze ook deze keer naar eigen zeggen aangenaam over verrast waren. Ook dat is TriFinance: wanneer we zeggen dat we een vlakke netwerkorganisatie zijn waar kennisdeling de regel is, handelen we er ook naar.Carrière versnellen

Je bent jong en je wil wat: een goede consultant worden en groeien in je carrière. Dan ben je bij TriFinance aan het juiste adres. Omdat we medewerkers als eerste plaatsen. Omdat we hen uitdagende projecten en opleidingen bieden. Omdat we Me inc.®’ers (me incorporated) - mensen die aan het stuur van hun carrière zitten - stevig omkaderen met mentoren en coaches. Omdat we een waaier online tools hebben ontwikkeld die carrières helpen versnellen en de volgende bestemming doen vinden. Die absolute prioriteit voor de medewerkers vangt meteen aan. Enkele van de zestien nieuwbakken Me inc.®’ers waren al op project toen hun veertiendaagse opleiding begon. Geen nood, om hun deelname mogelijk te maken, verving TriFinance hen bij de klant, hoewel die zoiets niet altijd in dank afneemt.


"Ze zullen niet gauw vergeten dat ze bij hun eerste werkgever meteen een auto ter beschikking kregen"


Door de veelheid aan praktische informatie die de nieuwkomers op de eerste dag kregen, geraakte niet alles in hun geheugen gegrift. Dat was wel het geval met de aankondiging dat ze aan het einde van die dag hun bedrijfswagen mochten afhalen. Ze zullen niet gauw vergeten dat ze bij hun eerste werkgever meteen een auto ter beschikking kregen.

Kennis en vaardigheden

Het klaarstomen van jonge consultants voor de praktijk - na de twee weken hebben ze nog opleidingen in hun Blue Chip Boutique - heeft met kennis en vaardigheden te maken. Sessies over ERP systemen, management controlling & reporting, het order-to-cash proces (O2C), het purchase-to-pay proces (P2P) enzovoort komen aan bod. Opmerkelijk in dat inhoudelijke deel van de opleiding is het door de Blue Chip Boutique ‘Transition & Support’ in Gent op touw gezette spel waarbij de deelnemers, onderverdeeld in groepen, inzicht krijgen in een financieel departement. Vertrekkende van de fictieve start-up Plastic Futures, die een nieuwe manier heeft gevonden om plastic te recyclen en uitgroeit tot een wereldspeler, leren ze hoe een financiële afdeling vorm krijgt: wie er wanneer deel van gaat uitmaken om wat te doen.


"Soft skills spelen een steeds grotere rol en daarom staan ze tijdens de opleiding hoog op de agenda"


Het tot een goed einde brengen van de spelopdracht vraagt overleg en overtuigingskracht. Vaardigheden die broodnodig zijn in het leven van een consultant. Soft skills spelen een steeds grotere rol en daarom staan ze tijdens de opleiding hoog op de agenda. TriFinance definieert ze als de bekwaamheid om doelmatig te kunnen communiceren en relaties met anderen te kunnen aanknopen van individu tot individu, in groepen en teams. Soft skills hebben te maken met aanpassingsvermogen, kritisch denken, empathie, integriteit, proactiviteit, veerkracht, luistervaardigheid, optimisme, tact en diplomatie.Houd een balpen vast

Zichzelf, zijn Blue Chip Boutique en TriFinance als geheel kunnen presenteren, horen bij de nuttige vaardigheden voor een consultant. Voor een publiek spreken, is voor velen een bron van stress. Een goede voorbereiding helpt, net als tips & tricks: met iedereen oogcontact maken, niet altijd op dezelfde plaats blijven staan, een balpen vasthouden wanneer je met je handen geen blijf weet enzovoort. De deelnemers zeiden zenuwachtig te zijn, maar dat konden ze tijdens hun optreden merkwaardig goed verbergen. Uit hun uiteenzettingen bleek dat ze aandachtig hadden geluisterd naar wat hen over hun eerste werkgever was verteld.

TriFinance bestaat om mensen te doen groeien: Furthering people for better performance in Do-How. Door in de eerste plaats te focussen op de mensen met wie we werken, creëren we Economies of Motivation® . Die komen de Me inc.®’ers, de klanten en de organisatie ten goede - een win-win-winsituatie. Waarom en hoe we onze activiteiten ontplooien, onderscheiden ons het meest van onze concurrenten. We nemen de begeleiding van onze consultants op project bijzonder ter harte en de oplossingen die we in rapporten voorstellen, helpen we implementeren. We noemen dat Do-How.


Deel deze pagina via:
Sarah Criel Care Expert
+32 3 201 25 60