Collega’s worden vrienden

Ski en après-ski maken van collega’s vrienden

Zell am See in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg. Dat was de bestemming voor de zevende editie van TriFinances jaarlijkse skitocht. Consultant Ben Tuerlings ging voor de zesde keer mee.


De boog kan niet altijd gespannen staan. Zo’n dertig Me inc.®’ers trekken elk voorjaar enkele dagen de bergen in. Mens sana in corpore sano - een gezonde geest in een gezond lichaam, daar gaan we voor. Al staat dat bij skiën niet altijd als een paal boven sneeuw. De Me inc.®’er die aan het einde van een skipiste niet tijdig kon stoppen en onzacht tegen een hindernis belandde, kan ervan meespreken. “Gelukkig zonder zware gevolgen. We hadden trouwens in al die keren dat we gingen skiën nooit enig noemenswaardig ongeluk”, benadrukt Ben Tuerlings, die vaak gaat skiën en ook de skireis al organiseerde.

Sporten voor het goede doel

Een onderneming is geen eiland in de samenleving. Ze bestaat uiteraard ten voordele van haar stakeholders: medewerkers, aandeelhouders, klanten. Tegelijkertijd heeft ze een bredere opdracht en daar is TriFinance zich erg van bewust.

Marathon van Eindhoven
TriFinance helpt het goede doel door fundraising. Zoals de 25 Me inc.®’ers die naar Eindhoven trokken voor een halve of hele marathon. Bij hen Bert Moons en Jana Wittemans. Bert loopt in de zomer wekelijks een tot twee keer 5 à 10 km. “Een marathon had ik nog niet in de benen. Tussen de kilometers 30 en 40 kwam ik de man met de hamer tegen. Dat was afzien. Tot een massa toeschouwers me in de straten van Eindhoven aan het einde als het ware verder stuwden. Dat gaf een boost.”

Afzien, dat deed ook Jana. Ze liep een halve marathon en begon pas aan loopsport ter voorbereiding van de dag in Eindhoven. “De sfeer was enorm. Collega’s moedigden me langs de kant van de weg aan. Super. Toch vond ik de trainingen daarvoor en de vorderingen die ik toen maakte, het leukste. We kregen professionele begeleiding over onze voeding, trainingsschema, hartslag enzovoort. Trainen deden we elk apart, maar de goedbedoelde ‘sociale controle’ van de anderen was groot. Ik liet me niet kennen en werkte mijn trainingsschema nauwgezet af.”

Bert Celis, de motor achter de deelname aan de marathon, legt uit dat groepsvorming belangrijk is. “We creëerden een forum waarop deelnemers het over hun persoonlijke loopschema hadden. Ze wisselden tips en ideeën uit. Je kon lezen hoe hun prestaties echt verbeterden.”


De lopers lieten zich sponsoren en verkochten Panini stickeralbums met hun beeltenissen. Hun actie bracht 1.906,10 euro op. Dat geld schonken ze tijdens Music for Life - de eindejaarsactie van de radiozender Studio Brussel - aan de vzw Bednet. 

Rijn afvaren
De marathonlopers stelden hun benen zwaar op de proef. De vier musketiers die al roeiend de Rijn afvoeren, deden fors beroep op hun armspieren en handen, waar ze joekels van blaren op kregen. Pieter Smit, lid van het Leadership Team, legde de 800 km tussen Bazel en Amsterdam af samen met oceaanroeier Ralph Tuijn en twee andere kompanen. Het bedrijf sponsorde Ralph al eerder en Pieter maakte al deel uit van diens team. “Ook deze keer hielpen we met de organisatie en logistiek van de tocht, maar nu roeide ik mee. Het was een bijzondere ervaring. Dat soort expedities passen precies bij waar TriFinance voor staat: professionals ondersteunen zodat we samen grootse prestaties kunnen bereiken”, legt Pieter uit.

De roeiers deden een week over hun tocht en zamelden 6.229 euro in voor het Nederlandse MS Fonds.

Deel deze pagina via:
TriFestival - 400 Me inc.® colleagues united!
TriFestival - 400 Me inc.® colleagues united! More than 400 Me inc.® colleagues united from Belgium and The Netherlands for a two-day once-in-a-lifetime event! That was TriFestival 2018. What a great group of colleagues we have at TriFinance. Thanks for joining us!