'Voor mensen met zin voor initiatief, zijn de mogelijkheden hier eindeloos.'

Steven Verniers, senior business controller

'Ik ben er pas op latere leeftijd ingerold, wat vrij atypisch is voor een consultant. Voor mij was het een cruciaal moment: het heeft mijn professionele leven een tweede adem ingeblazen en me de kans geboden me veel meer te verdiepen in de verschillende facetten van controlling.'


Ik ben recent een opdracht begonnen bij Vandemoortele, nadat ik eerder deze maand een langlopend project bij UNILIN, division panels, heb afgerond als business controller. Oorspronkelijk bestond mijn takenpakket uit de rol van Business Controller voor de MDF-platen. Bij UNILIN loopt momenteel een SAP-integratieproject, en om de klant de ruimte te geven om zich daarop te concentreren, moest iemand de controlling taken overnemen. De rol van Business Controller is er erg ruim: het gaat van de controle van hout- en lijmprijzen, over het opvolgen van voorraad en productieparameters, tot de sales controlling. Het proces van begin tot eind dus.


Flexibiliteit en snel oppikken zijn daarbij onontbeerlijk. Dat is de essentie van mijn taak als consultant: op korte termijn zorgen voor continuïteit en op iets langere termijn op zoek gaan naar structurele verbeteringen. Dat kan door aanpassingen van de filestructuur, of door het automatiseren van bepaalde elementen zodat het proces in de toekomst sneller gaat bijvoorbeeld.


Mijn project bij UNILIN liep van januari 2017 tot augustus 2018. Het was een groot project en ik heb er veel voldoening uit gehaald. De SAP-integratie is zo goed als afgerond en UNILIN heeft ondertussen een vaste werknemer aangeworven. Mijn laatste wapenfeit was er het opzetten van de basisfile voor het salesbudget van 2019, zodat het voor de verkopers makkelijk invullen is en voor de controllers eenvoudig en handig te verwerken. Ook aan een nieuwe salesrapportering hielp ik nog mee: door de integratie werkte de oude query niet meer naar behoren.

TriCycling Community

Mijn tweede passie, naast business controlling, is fietsen. Ik schrijf regelmatig bijdrages voor Grinta.be en ik ben één van de bezielers van de TriCycling Community bij TriFinance. We organiseren bijvoorbeeld avondritten, in combinatie met een gin-tasting of bierproeverij. En elk jaar zet ik samen met een collega ook een Cycling Event op poten: een familiedag waarbij collega’s en hun gezin een gezellige fietsuitstap maken, gevolgd door een barbecue op een mooie locatie.

Senioriteit bij TriFinance

TriFinance zet sterk in op hun senior consultants. Er zijn tal van projecten op maat van seniorprofielen. Ik kan me specialiseren, ervaring opdoen in verschillende omgevingen of groeien door in contact te komen met verschillende bedrijfsculturen, leiderstypes, technieken, enzovoort. Dat is een enorme drijfveer en motivator.
Als senior bij TriFinance krijg ik ook de kans om als mentor voor jongere collega’s op te treden. Of om een group mentoring te leiden, iets waar ik veel voldoening uit haal. Het is een win-win-win: zowel de collega’s, Trifinance als ikzelf hebben er baat bij.


Beschik jij ook over het #typisch TriFinance DNA? Neem contact op met het team van TriFinance, of kom eens langs in ons kantoor in Gent.

Hoe kunnen onze consultants jouw bedrijf helpen groeien? Contacteer onze business manager Anouk voor meer informatie over wat TriFinance voor jouw bedrijf kan betekenen.


Deel deze pagina via:
TriFinance Gent in cijfers
Waarom jonge financials voor TriFinance kiezen
consultant Anne-Lore Tylleman, junior supply controller bij Tereos
Kristoff Temmerman, BU Leader T&S Ghent over groei bij TriFinance