Persbericht: TriFinance CFO Services en het Finse Attido sluiten partnership voor gebruik Aico-robotplatform

Aico-toepassing voor financial close reduceert tot 80 procent van het werk dat mensen besteden aan onderlinge rapportering en eliminaties

Antwerpen, 24 oktober 2017

TriFinance Belgium en de Finse expert in procesautomatisering en robotisering Attido zijn voor de periode 2017-2020 een partnership aangegaan. Onder dat partnership zal TriFinance CFO Services als enige partij in België het door Attido gebouwde robotplatform Aico bij zijn klanten inzetten voor de afsluiting.

Afsluiting of ‘financial close’ is een van de meest complexe en tijdrovende financiële processen. Binnen een krap tijdsbestek moeten finance professionals data uit diverse systemen verwerken en analyseren. Het repetitieve karakter van sommige taken en handelingen is daarbij een permanente bron van frustratie. Het robotplatform AICO automatiseert deze routines.

Aico staat voor Artificiële Intelligentie (AI) en Co-worker (CO). Het is een modulair robotplatform dat in 2017 door Attido op de markt werd gebracht. De toepassing voor financial close is de eerste van diverse automatiseringsoplossingen.

‘Door de automatisering van de afsluiting krijgen mensen de handen vrij voor werk met meer toegevoegde waarde,‘ zegt Marko Voutilainen, ceo van Attido. ‘Aico reduceert namelijk tot 80 procent van het werk dat mensen besteden aan onderlinge rapportering en eliminaties. Met Aico kunnen de rapporten voor externe stakeholders bovendien gedraaid worden door de helft van de mensen.’

‘Voor ons is dit een nieuw strategisch partnership,’ zegt Walter Deprins, director CFO Services TriFinance. ‘Technologie wordt steeds belangrijker in de optimalisatie en uitvoering van processen, zeker als ze wordt ingezet door sterke, pragmatische professionals. Voor CFO Services is de ontwikkeling van inzicht in de impact van technologie op mens en proces een strategische prioriteit. Daarom zijn we permanent in de markt op zoek naar solide technologiepartners.’

‘Met Aico krijgen finance managers een totaaloplossing voor een van hun meest kritische processen,’ zegt Jean-Marie Bequevort, expert practice leader Complexity Reduction, die het platform met zijn team bij klanten zal inzetten. ‘Ongeacht de omvang van een bedrijf, de sector waarin het actief is of de bestaande technologie-omgeving, is Aico de ideale oplossing voor organisaties die een snelle, superefficiënte maandafsluiting willen. Aico biedt bedrijven bovendien één enkel toegangspunt voor de automatisering van hun finance-processen.’

‘In combinatie met de expertise van TriFinance’s CFO Services biedt de flexibiliteit van Aico aanzienlijke meerwaarde,’ zegt Marko Voutilainen. ‘CFO Services heeft een ijzersterke reputatie als het op verbetering van (finance-)processen aankomt. Het doet ons dan ook veel plezier dat Aico door de CFO Services-experts wordt ingezet. Voor ons is dit een eerste, logische stap in onze groeistrategie. Het is onze vaste ambitie om marktleider te worden in Europa. Het partnership met TriFinance brengt Aico alvast naar het hart van Europa.’

Meer informatie?

Dirk van Bastelaere, communicatiemanager CFO Services, +32 498 946 952
Walter Deprins, director CFO Services TriFinance, walter.deprins@trifinance.be
Marko Voutilainen, ceo Attido, marko.voutilainen@attido.com


Over CFO Services

Binnen TriFinance is CFO Services een van de snelst groeiende management consulting business units. Hij biedt organisaties hooggespecialiseerde oplossingen op C-niveau aan. Expertisedomeinen zijn reductie van complexiteit, procesreorganisatie, data-strategie en -analyse, credit management en corporate reporting. De business unit telt 55 medewerkers.

Over TriFinance

TriFinance is een innovatieve dienstverlener in do-how met een focus op Finance & Advisory in België, Nederland en Duitsland. Naast tijdelijke ondersteuning, interim management en projectimplementatie via projectsourcing (Programmawet van 27 december 2012) biedt het bedrijf diensten op het vlak van werving en selectie. TriFinance beschikt daarvoor over een vaste pool van meer dan 500 sterk gespecialiseerde en flexibel inzetbare project consultants.

Op het vlak van management consulting leveren multidisciplinaire teams pragmatisch advies aan financiële instellingen en bedrijven uit de private en de publieke sector. TriFinance zorgt daarbij ook voor implementatie en realisatie.

TriFinance heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Gent, Brussel, Louvain-la-Neuve, Hamburg, München en Düsseldorf. Als netwerkorganisatie met een sterke focus op human development, kennisdeling, innovatie en organisatieontwikkeling behoort het tot het Nederlandse Parklane Insight, een Europees groeibedrijf met 700 medewerkers en een omzet van 75 mio euro. De missie is ‘Furthering People for Better Performance in Do-How’.

Over Attido

Door dagelijkse routines en processen te automatiseren, maakt Attido werken en beslissen gemakkelijker. Het bedrijf kan daarvoor terugvallen op meer dan zestien jaar ervaring. Attido’s sterktes situeren zich op het vlak van financiële administratie, business analytics en ERP. Sinds jaren telt Attido Finse topbedrijven, openbare besturen en vakbonden onder zijn klanten. In 2017 lanceerde Attido het modulaire robotplatform Aico, dat bedrijven een breed scala aan mogelijkheden biedt ter automatisering van hun routines. De toepassing voor financeprocessen is de eerste van diverse automatiseringsoplossingen. In 2016 bedroeg de omzet van Attido 10 miljoen euro. Er werken in Finland en Letland meer dan 120 mensen voor het bedrijf.
Deel deze pagina via: