Digitale Mentoring versterkt Furthering People

Misschien moet je eerst even uitleggen waarom TriFinance zoveel aandacht aan mentoring besteedt?

“We zijn ervan overtuigd dat mentoring drie partijen ten goede komt. De consultant krijgt op een systematische manier begeleiding tijdens zijn projecten. Het doet hem groeien en tilt zijn werk bij de klant naar een hoger niveau. TriFinance is de verbindende factor en heeft er uiteraard baat bij dat de twee andere partijen tevreden zijn. Driemaal tevreden: we heten dan ook TriFinance (lacht). Overigens, TriFinance coacht ook, waarbij het de consultant helpt bij het uitstippelen van zijn carrière. Mentoren tijdens de projecten en coaches voor de beroepsloopbaan; wij doen er alles aan om de consultants die bij ons werken, Me inc.®’ers, te doen groeien.”


Waarom experimenteert T&S Gent met mentoring via een whiteboard?

“We lopen tegen de grenzen van wat operationeel haalbaar is. We geven 45 consultants degelijke mentoring en willen onze ‘employee promise’ goed blijven nakomen. Daarom ging ik op zoek naar methodes om onze mentoring op peil te houden bij onze constant groeiende groep consultants. Ik ging te rade bij de LEAN-methodologie, die met een klassiek whiteboard werkt. Mensen staan aan een bord en aligneren focus en actiepunten.”
“Dat leek me een ideale manier om onze TriFinance mentoring een boost te geven. Omdat onze consultants fysiek op verschillende plaatsen actief zijn, heb ik in Google Drawings een digitaal whiteboard gecreëerd waarop we wekelijks met drie consultants mentoringsessies houden. De eerste resultaten zijn veelbelovend. Als we ze bevestigd zien, zullen we de aanpak over de hele unit uitrollen.”


Hoe verloopt zo’n mentoring precies?

“We bellen via Google Hangout in en sharen het whiteboard online. De consultants gaven vooraf aan hoe ze zich voelen, wat hun to do’s zijn, welke vragen ze hebben en wat de uitdagingen van de komende week zijn. Zelf ben ik tijdens zo’n mentoringsessie vooral de ‘facilitator’. Ik breng de te bespreken punten in en de consultants discussiëren onderling. Op die manier leren ze veel van elkaar. Het proces draagt duidelijk bij aan wat we ‘Economies of Motivation®’ noemen.”

Het experiment loopt sinds enkele maanden. Wat zijn je eerste bevindingen?

“Het whiteboard lijkt me een schaalbare oplossing voor de groei-uitdaging die onze mentoring kent. Dat stemt me tevreden. Ik zie het vooral als een sterke manier om met meerdere mensen samen naar bepaalde topics te kijken. Het betrekt de consultants op een gestructureerde manier, wat tot een hoge betrokkenheid leidt. Een whiteboard helpt je ook je consultants uit te dagen en dingen ter discussie te stellen.”

Hoe zie je mentoring via dat whiteboard verder evolueren?

“In een volgende stap wil ik een manier uitwerken waarbij het whiteboard ons kan helpen naar een dieper niveau te gaan in het mentoringproces. Het spoor dat we daar bewandelen blijkt het juiste. Om een concreet voorbeeld te geven: een van onze consultants vertelt tijdens de mentoring dat de rapportage bij de klant nogal chaotisch verloopt. De andere consultants kunnen helpen om het rapportageniveau te verhogen. Dankzij de whiteboard-aanpak krijgt elke consultant plots drie mentoren in plaats van één. Dat vind ik een mooie evolutie.”

Deel deze pagina via:
Nico De Neve Project Consultant & mentor at TriFinance
+32 9 210 82 70

Dankzij de nieuwe aanpak krijgt elke consultant plots drie mentoren in plaats van één. Het proces draagt duidelijk bij aan wat we ‘Economies of Motivation®’ noemen.