Machelen reorganiseert zijn technische dienst

Omdat de technische dienst er niet altijd optimaal functioneerde, kreeg TriFinance de vraag valkuilen te identificeren, oplossingen voor te stellen en in functie daarvan een nieuw organogram uit te tekenen. Bovendien leverde TriFinance een interimmanager toen het hoofd van de dienst vertrok.

“Gaandeweg stelden we vast dat de uitdaging ook lag in een wijziging van de cultuur”, vertelt consultant Nele Vermeire. Daarom startte het project met een visiebepaling samen met de betrokken diensten. Er volgden besprekingen in gemengde werkgroepen, die de teams inzicht gaven in elkaars taken, processen, functies en rollen. De gesprekken lieten tijdlijnen met piekmomenten zien. Er werd bekeken hoe die op te vangen door het flexibel inzetten van mensen. Het uittekenen van het nieuwe organogram ging gepaard met het identificeren en onderbouwen van een vraag naar bijkomende capaciteit.

Het project gaf Nele de kans zich te bekwamen in het begeleiden van werkgroepen met mensen van verschillende niveaus: arbeiders, ingenieurs, architecten. In Machelen benadrukten ze dat TriFinance een nieuwe dynamiek bracht binnen en tussen hun technische teams.


Publicatiedatum: 24 oktober 2019
Het werk van TriFinance verhoogde de arbeidsvreugde, verbeterde de inzetbaarheid en finaal ook de resultaten van het technisch team - Daniel Schell - Algemeen Directeur Gemeente Machelen
Ontdek onze Reference Cases