Houthalen-Helchteren optimaliseert zijn aankoopdienst

Het team overheidsopdrachten van Houthalen-Helchteren kampte plots met een personeelstekort. TriFinance werd te hulp geroepen. Er werd gevraagd om tijdens het operationele werk eveneens oog te hebben voor de processen en de coördinatie van het team voor zijn rekening te nemen. Consultant Bram Gabriëls onderkende de knelpunten, kaartte de vereiste structurele aanpassingen aan en bood tegelijkertijd oplossingen aan. Hij evolueerde daardoor van operationele werkkracht naar coördinator van het team overheidsopdrachten. Daarop nam consultant Natasha Dexters Brams operationele werk over.

Houthalen-Helchteren verlengde ondertussen de opdracht met een jaar. Omdat Bram meer structuur en meer overzicht bij de behandeling van de overheidsopdrachten tot stand hielp brengen, kan het team haar taken reeds met minder mensen uitvoeren. De volgende procesverbetering focust op de relaties met andere teams zoals financiën en secretariaat. Bram en Natasha zijn het erover eens dat het belangrijk is met de mensen te blijven overleggen, want daar loopt het vaak mis. Op die manier kunnen misverstanden voorkomen worden.


Publicatiedatum: 24 oktober 2019
TriFinance leverde snel een operationele consultant,die nadien de motor werd van procesmatige verbeteringen - Bert Coenen, Beleidscoördinator, beleidsondersteuning gemeente Houthalen-Helchteren
Ontdek onze Reference Cases